onsdag 19 januari 2022

Hej alla primärvårdskollegor!

Vi hoppas att ni håller ut, hänger i och hittar arbetsglädje i denna märkliga tid. Pandemin har påverkat våra liv och arbetsliv i över två år. Men allt handlar inte om covid, och den här bloggen ska inte handla om pandemin.

Den ska handla om smärta. Långvarig smärta påverkar våra patienters liv varje dag, år ut och år in. Den påverkar vårt arbete, vi som ska hjälpa patienterna att ibland lindra men ofta leva med sin smärta. Många av oss upplever det här som en utmaning, minst sagt. Vi saknar ibland kunskap, ofta verktyg och nästan alltid tid för att vårda dessa patienter på bästa sätt. Eftersom långvarig smärta är ett kroniskt tillstånd kommer patienterna tillbaka, deras och vår frustration växer.

Men det finns saker vi kan göra, som underlättar för oss och våra patienter för att vända frustrationen till tillförsikt. Vi hoppas kunna lyfta en del av dem i den här bloggen.

Vi som skriver är ett kunskapsteam vid Akademiskt primärvårdscentrum, vårt uppdrag är att bidra till evidensbaserad, sammanhållen vård för personer med smärta, genom att sprida kunskap och stärka kompetens hos vård- och rehabiliteringspersonal i primärvården. Du kan läsa mer om vårt team på Akademiskt primärvårdscentrums hemsida.

Bild på Kunskapsteamet
Kunskapsteamet på Teams


Bra vård kräver dialog, låt oss få ta del av dina tankar­­. Tveka inte att kommentera – antingen här på sidan, eller via e-post (asa.niper@regionstockholm.se).

Tillsammans blir vi bättre! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar